HANNE NIELSEN & BIRGIT JOHNSEN _ VIDEORAUM

  DK   UK

 

SNIT og FLADE / STILLEBEN gennem Z-AKSEN Aarhus Universitets Hospital. Fotograf Anders Sune Berg.

Video, LED moduler, lys, fladskærme, bemaling og folie udsmykning. 

 

Udsmykningen SNIT og FLADE / STILLEBEN gennem Z-AKSEN på Det nye universitetshospital i Aarhusbestår af videosekvenser på 2 store LED skærme, hvoraf den største er 2x6 meter, samt 4 mindre skærme. Derudover består udsmykningen også af folier på glas og stribebemaling af en række vægge, der går over flere etager.

Videosekvenserne er genereret via CT scanninger, hospitalets egen teknik.

Udsmykningen har inspiration fra den klassiske Stilleben og Nature Morte genre, som via sammenstilling og opstilling af objekter præsenterer fortællinger om liv og død, og videnskab, kunst og historie. Videoerne snitter sig – som CT scanningerne -gennem genkendelige ting, der langsomt kommer til syne og forsvinder igen. Som en fortælling og et øjebliksbillede, der ændrer sig for hver gang man kommer forbi.

De forskellige skærme repræsenterer også de undersøgelses vinkler som lægerne selv bruger til at diagnosticere.

 

Som i Nature Morte møder man på hospitalet både fødsel og død, historie og videnskab. I videosekvenserne optræder objekter der knytter sig til forskellige tidsaldre, en legetøjsbil, legoklodser, træsko og en pibe og der refereres til historie, kunst og videnskab via globus, kolber og reagensglas og udstoppede dyr og malerier.

Sekvenserne bliver en fortælling over tid. Sekvenserne afvikles i et slowet og meditativt tempo, hvor man må huske hvad man lige har set for at erkende hvad det er man ser.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotograf Anders Sune Berg