HANNE NIELSEN & BIRGIT JOHNSEN _ VIDEORAUM

  DK   UK

Getting in sync with nature

Et videoværk på led skærm. loop , 2:06 min. 2009.

 

Værket "Getting In sync with nature" viser  en solnedgang og en solopgang. Den horisontal aflange skærm har kun samme højde som solens diameter. Solens op- og nedstigning er fastlåst i en unaturlig lodret pendulering.Værket vises på Led skærme som har et meget groft pixelleret billede, og den digitale manipulation både lægger afstand til og på samme tid nyfortolker det ellers stærkt klichefyldte stemningsfyldte motiv.

Den Manipulerede tid i værket knytter sig mere til fiktionen frem for at være en dokumentation af en virkelig morgen og aften. Det stemningsmættede scenari overtages af det teknisk pixilerede udtryk .

Solen vil aldrig gå ned og op samme sted. Der er bragt uorden i naturen.

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

På Aros 150 år jubilæum til udstillingen Happy Birthday blev videomediet er sat i spil overfor maleriet. En række af landskabsmalerier dannede med sammenhængende horisontlinjer en filmstrimmel og et narrativt forløb over tid og rum. På væggen overfor pendulerer solen op og ned og tilfører malerierne en tidsdimention.  idet maleriets farver reagerer med videoens farver animeres Landskabernes og også her fornemmes solens op og nedgang.