HANNE NIELSEN & BIRGIT JOHNSEN _ VIDEORAUM

  DK   UK

Bevidsthed om en temperatur


Bevidsthed om en temperatur består dels af en projektion på en udendørs vægflade i umiddelbar nærhed af vand (sø, kanal eller lign) og dels af en 1 x 1 meter metalkasse med varmelegeme, der flyder i kanalen. I den projekterede video ses en radiator som med jævne mellemrum indhylles i skyer af damp. Samtidig stiger der også en fysisk søjle af damp op fra den flydende metalkasse.
Fra billedet på væggen til dampen fra kassen i vandet konstrueres et fiktiv forløb, der indikerer at radiatoren er varmekilden til opvarmning af vandet.
radiatorens opscalering til monomental størrelse samt at den fra at være et indendørs objekt nu installeres i et udendørs rum får radiatoren til at fremstå som ikon på global opvarmning, hvor klimaproblemerne både fremstår som et privat anliggende men også som et globalt kollektivt ansvar.

Til udstillingen Glowing Climate i forbindelse med klima konferensen i københavn 2009 var værket installeret med et 7 x 12 meter billede på den ydre vægflade ved Det kongelige bibliotek i Ørestad Nord, samt i kanalen foran biblioteket.
Videobilledets radiator blev her forbundet med et fysisk rør der førte vinkelret ud mod kanalen med retning mod den dobbeltbundet isoleret flydende metalkasse forankret i midten af kanalen.

Sponsorer til i forbindelse med præsentationen i udstillingen Glowing Climate 2009:
Jevi, Lindab, Calamus